Sıcaklık Artışı Haşereyi Artırdı, Büyükşehir İlaçlamaya Hız Verdi

* Posta Gazetesi

* Akdeniz Gazetesi

* Anka Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, tüm ilçelerde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Haşeresiz bir Mersin için ilaçlama alanında yürütülen titiz çalışmalarla vatandaşların yaklaşan yaz aylarını rahat geçirmesi amaçlanıyor. Hava sıcaklığının son günlerde artmasıyla birlikte mucuk, yakağan, çayır sineği gibi bazı haşerelerdeki artışı dikkate alan ekipler, anında müdahale ile olası olumsuzlukların önüne geçiyor.

Büyükşehir, kentin dört bir yanında vektör mücadelesi yapıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in önemle üzerinde durduğu ilaçlama çalışmaları kent genelinde tüm hızıyla sürerken, planlı çalışmalara ek olarak muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen ilaçlama talepleri de hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuluyor. Ekipler, üremelerin önüne geçmek için yeşil alanlarda etkin bir vektör mücadelesi yürütüyor. Yeşil alanlarda görülen mucuk, yakağan gibi zararlılarla mücadelesini sürdüren ekipler, hava sıcaklığının ani yükselişinden kaynaklı şu an kentte yoğun olarak görülen çayır sineği türünü de vatandaşlara rahatsızlık vermeden yok edebilmek için etkin ilaçlama çalışması yapıyor.

“Yeşil alandaki mücadelemizi sürdürmekteyiz”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde İlaçlama Birimi Saha Denetim Sorumlusu olarak görev yapan Ziraat Mühendisi Bülent Gül, haşereyle mücadelenin yağışlı geçen günler dışında sürekli olarak devam ettiğini ifade ederek, “Rutin olarak devam ettiğimiz sivrisinek, larva, uçkun mücadelesinin yanı sıra özellikle baharın gelişiyle beraber yeşil alanlarda baş gösteren mucuk, çayır sineği, yakağan gibi ağaçlardan, otlardan, yeşil alanlardan kaynaklı zararlılarla mücadelemize devam etmekteyiz. Nisan ayının başından itibaren bu sene mücadelemize başladık. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi. Son günlerde çayır sineği zararlısının vatandaşlara rahatsızlık yaşattığına değinen Gül, şöyle devam etti:

“Havanın erken ısınmasından dolayı çayır sineği dediğimiz uzun bacaklı, sivrisineğin 2-3 kat büyüğü bir zararlı şehrimizde görülmektedir. Bu çayır sinekleri sadece yeşil aksamdan beslenmekte olup, insanlara herhangi bir kan emmesi, sokma, ısırma gibi zarar vermemektedir. Büyük bir sinek olduğu için haliyle vatandaşlarımız biraz rahatsız olmaktadırlar. Bu rahatsızlığı gidermek adına, çayır sineğiyle mücadelemiz devam etmektedir. Yoğun olarak parklarda vatandaşlarımızın yürüyüş yollarında, spor yaptığı alanlarda, evlerine yakın olan yeşil alanlarda, orta göbek bulvarlarda ve refüjlerde biz bu yeşil alanla ilgili mücadelemizi devam ettirmekteyizBiz şehrin genel olarak ortak kullanım alanlarını zaten ilaçlıyoruz ve bunları takip ediyoruz. Vatandaşlarımız da sitelerinin, evlerinin bahçelerini ilaçlarlarsa beraber çok güzel bir çalışma olacağına inanıyorum.”

Özellikle bu mevsimde vatandaşların hayvan gübresi kullanmasının da haşerelerin bu alanlarda üremesine neden olduğunu ifade eden Gül, “Kanatlı karınca gibi canlılar özellikle akşamları üredikleri bölgeden ışık olan yerlere gelmeyi tercih etmemektedir. Herhangi bir sokma veya hastalık taşıma riski olmayan bu türle de mücadelemizi yoğun bir şekilde yapmaktayız” dedi.