Mersin’de 23 Nisan’ın 101. Yılı Çocuklarla Kutlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlediği programda çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Alanda atölyelerden etkinliklere, gösterilerden hediyelere kadar birçok sürpriz çocukları karşıladı. Etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de katıldı.

Seçer: “Çocukların daha güzel bir Mersin’de yaşamaları için çaba gösteriyoruz”

Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Başkan Seçer, çocukların daha güzel bir Mersin’de yaşayabilmeleri adına Büyükşehir Belediyesi olarak çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Çocuklarımız bizim her şeyimiz, bizim geleceğimiz, bizim güvencemiz. Onlar için her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımız burada. Hepsinin gözlerinin içi gülüyor. Bugünün küçükleri, bugünün çocukları geleceğin büyükleri. Gelecekte ülkeyi yönetecekler ama biz onlara şunları dedirtmeliyiz: ‘Biz dedelerimizle gurur duyuyoruz’ demeliler. ‘Biz babalarımızla, annelerimizle, büyükannelerimizle gurur duyuyoruz, atalarımızla gurur duyuyoruz’ demeliler. Onlara öyle bir ülke bırakalım ki bunları çocuklarımız onlarca yıl sonra söyleyebilsin. Onların daha güzel bir Mersin’de yaşamaları için belediye olarak çaba gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.”

Meydanın her noktasında etkinlikler düzenlendi

Konuşmaların ardından alanda kurulan platformun önünde halk oyunları, platformda ise Tekerlekli İskemle Dans Grubu, Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi, Çocuk Gelişim Merkezleri, Karaduvar Çocukları ve MBB Türk Müziği Grubu’nun gösterileri sahnelendi.

Alanda üretici kadınların ve derneklerin stantlarının yanı sıra atölyeler ile çeşitli etkinlikler de yer aldı. Atölye alanında bilim, ritim, temassız oyun ve çiçek dikim atölyeleri yapıldı. Dans atölyesi alanında da Mersin Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezi Zumba Atölyesi ve Sanat Okulları’nın gösterileri sergilendi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin organizasyonunda, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Çevre Koruma ve Kontrol, Park ve Bahçeler, İtfaiye, Kültür ve Sosyal İşler, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daireleri ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MESKİ) de katkı sunduğu etkinlikte çocuklara patlamış mısır, kitap, rubik küp, balon, bez bebek verildi. Alanın tamamında birbirinden keyifli birçok etkinlik düzenlendi.

“Ortam çok güzel, çok iyi düşünülmüş”

Etkinliğe katılan çocuklardan 8 yaşındaki Deniz Yıldız, itfaiye ekiplerinin gösterilerinden çiçek dikim atölyesine kadar birçok aktiviteyle keyifli vakit geçirdi. Yıldız, “Güzel bir ortam. 23 Nisan için ben bayağı eğlendim, sevindim. Oyun oynadık. Gösteriler vardı, yapılan gösterileri izledik” dedi.

Deniz’in annesi Zeynep Yıldız da programdan memnun kaldığını vurgulayarak, “Ortam çok güzel, çok iyi düşünülmüş. Çocuklar çok eğlendi. Bence güzel olmuş. Deniz mutlu oldu. Bilgisayar başından biraz kalkmış oldu. Çocuklarla oynama şansı oldu” diye konuştu.

“En önemlisi, bayramın kutlandığı bir ortam”

Çocuklardan 6 yaşındaki Poyraz Avcı, “23 Nisan’ı kutladık. Sonra parti yaptık, oyun oynadım, eğlendik, fotoğraf çekildik. Çocukların, herkesin 23 Nisan’ı kutlu olsun” derken, annesi Süreyya Avcı ise; “Çocukların uzun zaman sonra oynayabildiği, eğlendiği çok güzel bir ortam. En önemlisi, bayramın kutlandığı bir ortam. Çocuklar adına çok mutluyuz. Uzun zaman sonra evden çıktılar ve kendileri dışında başka çocuklar gördüler. Çok mutlu oldular” ifadelerine yer verdi.

“Güzel ortam var, arkadaşlıklar oluyor, satış oluyor”

Alandaki üretici kadın stantlarında çocuklar için ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri sergileyen üreticiler de düşüncelerini aktardı. Üretici kadınlardan Nazmiye Göktaş, “Belediyenin düzenlediği bu etkinliğe katıldım ve çok iyi oldu” dedi.

Semra Öztoprak ise daha önce de çeşitli etkinliklerde aynı alanda stant açtığını belirterek, “Ben el sanatları yapıyorum. Çocuklara yönelik kumbaralar çalıştım. Hepsini kendim uğraşarak yapıyorum. Zevk alıyorum. Çocuklarla da ilgili olunca katılmak istedim. Çok güzel bir organizasyon oldu. Zaten buradaki organizasyonları çok seviyorum, daha önce de katılmıştım. Harika, devamını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Bu faaliyet çocuklar için müthiş bir etki yarattı”

Halk oyunları gösterisini sergileyen çocukların hocası Cihan Karaman, daha önce katılacakları bir yarışmanın pandemi nedeniyle iptal olduğunu belirterek, “Çocuklarımız bir sene boyunca evlerinde kaldılar. Bu faaliyet de onlar için müthiş bir etki yarattı. Çok olumlu sonuçları oldu. Yarışmaya çıkamadılar ama gösteride bunu sergileme fırsatı buldular. Bunun için Vahap Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz. Şu an çocuklarımız çok mutlu, ortam güzel” dedi.

Halk oyunları ekibindeki çocuklardan Muhammet Enes, bir yıldır ekip içerisinde olduğunu belirterek, “Bütün dünyanın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

Halk oyunları ekibindeki çocuklardan Zeynep Zilan Yıldırım ise 2 senedir halk oyunları yaptığını ifade ederek, “Salonlarda yaptık bunu, açık alanda yapmışlığımız var. Buraya gelir gelmez de bayraklar çok dikkatimi çekti. Her yerde bayrak olması çok hoşuma gitti” ifadelerine yer verdi.

23 Nisan coşkusu Tarsus’ta da yaşandı

Büyükşehir’in 23 Nisan coşkusu Tarsus’a da taşındı. Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde üretici kadınlar ürünlerini bir kez daha Kültür Park içerisinde açılan stantlarda sergiledi. Büyükşehir Belediyesi Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi sahne gösterisi ile başlayan etkinliklerde zumba performansının ardından Bahçe Sahne Grubu güzel şarkılarıyla çocukları eğlendirdi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan ve çocuklara çeşitli armağanların dağıtıldığı etkinlik ‘Atatürk Çocukları Şiir Dinletisi’ ile sona erdi.