Onlar Tüm Mersin İçin Görevde

* Akdeniz Gazetesi

* Çukurova Haber

* Habertürk

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, 7/24 çalışma esasıyla hizmetlerini sürdürüyor. Sokağa çıkma yasağının başladığı saat 19.00 itibariyle Mersinliler evlerine giriyor, araç ve yaya trafiğinin azalmasını fırsat bilen temizlik ekipleri mesailerine başlıyor. Yasağın uygulandığı hafta sonu boyunca da temizlik ve dezenfeksiyon ekipleri, boş sokakları fırsat bilerek vatandaş yoğunluğunun fazla olduğu bölgeleri temizliyor ve dezenfekte ediyor. Ekipler, tertemiz bir Mersin için gece-gündüz demeden çalışıyor.

Cadde, bulvar ve dükkanların önü tertemiz oldu

Hafta içi yürüttüğü temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları ile caddeleri ve bulvarları tertemiz yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, yasağın başladığı 16 Nisan Cuma saat 19.00 itibariyle evlerine giren yurttaşların ardından işe koyuldu. Ramazan Ayı dolayısıyla alışverişin yapıldığı özellikle kalabalık bölgeler yıkanarak temizlendi ve dezenfeksiyon ekibi tarafından dezenfekte edildi.

Vatandaşlar hafta başı tertemiz sokaklara uyandı

Yasağın sürdüğü hafta sonu boyunca kent genelinde temizlik çalışması yürüten ekiplerin bir durağı da Akdeniz ilçesi Hastane Caddesi oldu. Yol yıkama arazözleri ile cadde, bulvar, kaldırım, dükkan önleri, çarşı merkezleri, meydanlar, cami girişleri, otobüs durakları, üst geçitler, ATM’ler, duraklar, banklar gibi insan sirkülasyonunun yoğun olduğu her nokta temizlenerek dezenfekte edildi.

Belli bir program dahilinde her gün temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını yerine getiren  Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, tertemiz bir Mersin için gece-gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyor.