Mezitli’de Haşere Üreten Eski Arıtmalar Kapatılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadele noktasında en fazla sıkıntı yaratan üreme alanlarından birisi olan eski arıtma sistemlerinin üzerini kapatarak, hem sinek oluşumunu engelleniyor, hem de sinek ilacından tasarruf sağlıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mezitli İlçesi’nde yürüttüğü etkin çalışmalarla 6 ayda 792 litre sıvı larvasit ve 297 kilogram granül ilacından tasarruf etti.

Periyodik olarak ilaçlanıyordu

Eski arıtma sistemleri periyotlar halinde hem sıvı larvasit ilacı, hem de granül ile ilaçlanıyordu. İki hafta arayla ilaçlama çalışması yaptıkları eski arıtma sistemlerinde ekipler her ilaçlamada 2 litre ilaç kullanıyordu. Kapatılan arıtmalar sonrası ayda 132 litre, 6 ayda 792 litre sıvı larvasit ilacından tasarruf edildi. Yıl sonunda yapılan tasarruf miktarı ise 1584 litre olacak.

Yine iki haftada 33 eski arıtma için her ilaçlamada 24 kilo 750 gram granül kullanan ekipler, ayda 49,5 kilogram granül kullanıyordu. 6 aylık zaman diliminde 297 kilogram granül tasarrufu yapan ekipler, yıl sonunda toplamda 594 kilogram granül tasarruf etmiş olacak.

Şikayetler azaldı

Sinek ve larvanın en çok ürediği alanlardan biri olan eski arıtma sistemleri, aynı zamanda vatandaşların en çok şikayetçi olduğu ve ilaçlama talep ettiği alanların başında geliyor. Kapatılan eski arıtma sistemleri ile vatandaşlar sineklerden ve larvalardan arınmış sağlıklı ve huzurlu bir çevreye kavuşurken, yapılan çalışmalarla bu konuda gelen şikayetler de azaldı.

Çalışmaları ilçe belediyeleri sürdürecek

Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar sonucu özellikle Mezitli İlçesi’nde büyük bölümü kapatılan fosseptiklerle ilgili kapatma çalışmaları ilçe belediyelerine devredildi. Çoğunluğu ilçe belediyelerinin sorumluluk alanına giren bölgelerde eski arıtmaları kapattırmak isteyen vatandaşlar, ilçe belediyelerine başvuru yapabilecek.