Büyükşehir ile Çocuklar El Ele Çevreyi Temizledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre temizliği konusunda örnek bir çalışmaya imza attı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı personeller ile Akdeniz İlçesi Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrenciler, Narlıkuyu’da piknik alanındaki çöpleri temizledi.

Büyükşehir Belediyesi personelleri ellerindeki çöp poşetleriyle gruplar halinde alana yayılan öğrencilere rehberlik etti. Çevre temizliğinde erken yaşlarda duyarlılık oluşturmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, kendilerine ve gelecek nesillere tertemiz bir kent inşa etme hassasiyeti taşıyan çocuklarla el ele verdi.

Mersin’in merkezinden yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Narlıkuyu’ya giderek kolları sıvayan öğrenciler, gördükleri manzara karşısında ise şaşkınlık yaşadı.

“Duyarlılık oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptık”

Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğretmenlerinden İbrahim Turhan, öğrencileriyle birlikte katıldıkları çevre temizliği çalışmasıyla çevresel konularda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirterek, “İnsanlarımız gittikleri yerlere sanki bir daha geri dönmeyecekmiş gibi atıklarını, pisliklerini, çöplerini bırakıp gidiyor. Çok yanlış bir davranış. Çünkü bu ülke bizim, gelecek bizim. Bu konuda duyarlılık oluşturmak için de böyle bir etkinlik yaptık” diye konuştu.

“Geldiğimizde çok kirliydi, şu an doğayı temizledik”

Çocuklarda çevresel duyarlılığı oluşturmak amacıyla sundukları olanaklar için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür eden Turhan, “Büyükşehir Belediyesi personelleriyle beraber geldik ve ilk geldiğimizde çok kirliydi, şu an doğayı temizledik. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e buradan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Burada aklınıza gelebilecek her şey vardı”

Öğrencilerden Havin Elçin, ilk karşılaştıkları manzara karşısında hayrete düştüklerini belirterek, “Buraya insanların dağıttığı çöpleri toplamak ve çevreyi korumak için geldik. Geleceğimiz ve bizden sonraki nesillerin geleceği için çöpleri topladık.  Geldiğimizde çok korkunç bir yerdi, çok şaşırdık. Burada aklınıza gelebilecek her şey vardı. Şu an geldiğimiz andan daha iyi” diye konuştu.

“İnsanları, çöpleri çöp kutusuna atmaya çağırıyorum”

Arkadaşlarıyla kolları sıvayıp doğayı temizleyen Mehmet Zeki Güner ise çağrıda bulunarak, “Çöpleri topladık. Çevreyi temizlemek amacıyla buraya geldik. Çöpleri temizlemezsek, gelecek nesillere güzel bir yer bırakamayız. Onlar için biz önceden hazırlık yaptık. İnsanları, çöpleri çöp kutusuna, geri dönüşümleri de geri dönüşüme atmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Topladıkları çöplerin içerisinde olduğu poşetlerin başında anı fotoğrafı çektiren öğrenciler, hep bir ağızdan, “Teşekkürler Vahap Seçer” dedi.