Büyükşehir’den Dünya Çevre Günü İçin Dolu Dolu Program

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında dolu dolu bir etkinlik takvimi hazırladı. 7 gün boyunca sergiler, deniz dibi temizliği, caretta caretta üreme sahası temizliği gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Dünya Çevre Günü’ne yakışır dolu dolu bir etkinlik takvimi

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nin ev sahipliğinde, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Mersin Kent Konseyi’nin katkılarıyla Dünya Çevre Günü etkinlikleri, Forum AVM’de gün boyu sürecek ‘Çevre Karikatürleri Sergisi’ ile başlayacak. Sergi, 11 Haziran Cuma gününe kadar aynı noktada gün boyu devam edecek.

Mersin Sera Gazı Emisyonu Envanteri Raporu  7 Haziran’da açıklanacak

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında Sera Gazı Emisyonu Envanteri’ni hazırlamak ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nı oluşturmak için bir süredir çalışmalara devam eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, “Mersin Sera Gazı Emisyonu Envanteri Kapanış Toplantısı”nı da Çevre Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirecek. 7 Haziran Pazartesi günü Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da saat 14.00’te yapılacak toplantıda Mersin Sera Gazı Emisyonu Envanteri Raporu açıklanacak.

“Circular II.Ulusal Çevre ve Sanat Sergisi” açılışı da aynı gün saat 15.00’te Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve D5 Sanat Ortamı iş birliğiyle yapılacak sergi, 9 Haziran’a kadar gün boyu ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Etkinlik, caretta caretta üreme sahası temizliği ve dalış ile devam edecek

Dünya Çevre Günü kapsamında yapılacak önemli etkinliklerden biri de nesli koruma altında olan “Caretta Carettaların Üreme Sahalarının Temizliği” olacak. 8 Haziran Salı günü 100. Yıl Tabiat Parkı’nda saat 15.00’te başlayacak etkinlikle caretta carettaların üreme sahası temizlenecek, Haziran ayının ortalarından itibaren denize ulaşmak için gün yüzüne çıkacak yavru carettaların önü açılacak.

9 Haziran Çarşamba günü saat 08.00’de Karaduvar Sahili’nde yapılacak çevre temizliğinin ardından saat 10.00’da Karaduvar Limanı’ndan “Dalış ve Deniz Dibi Temizliği Etkinliği” düzenlenecek. Etkinlikle kara ve insan kaynaklı atıklar denizden temizlenecek.

Bir diğer “Dalış ve Deniz Dibi Temizliği Etkinliği”nin adresi 11 Haziran Cuma günü Mersin Marina olacak. Saat 10.00’da başlayacak etkinlik ile balık adamlar dalış gerçekleştirerek denizin dibinde bulunan insan kaynaklı atıkları çıkaracak.