Mersin Mis Gibi Olsun Diye “Kenti Mis” Etkinlikleri Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde çevre dostu bir kent için farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan “Temizlik Etkinliği Haftası”, temiz bir Mersin için kentin farklı noktalarında düzenlenen etkinliklerle devam ediyor. Geniş kapsamlı bir temizlik etkinliği olan “Kenti Mis”i başlatan Büyükşehir Belediyesi, küçükten büyüğe farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Müzik ziyafeti eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe yoğun ilgi

Büyükşehir, “Türkiye’nin En Temiz Kenti Olmak Elimizde” sloganıyla hafta boyunca düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekipleri, Çevre Mühendisleri Odası, Mersin Çevre ve Doğa Derneği ve STK’ların katılımıyla temiz bir çevre için farkındalık yürüyüşü gerçekleşti. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir ve Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can’ın katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi’nin müzikleri eşliğinde İstiklal Caddesi boyunca Tren Garı’na kadar devam etti. Esnafın ve vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan yürüyüş ekibi, mavi yeşil yeleklerini giyerek, ellerinde çöp toplama maşaları ile etraftaki çöpleri topladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere bütün daire başkanlıklarının destek verdiği “Kenti Mis” etkinlikleri, farkındalık yaratırken, eğlenceyi de ihmal etmedi. İstiklal Caddesi’nden Tren Garı’na kadar çöp toplayarak yürüyüşünü tamamlayan grubu, halk dansları ekibi karşıladı. Vatandaşların eşlik ettiği dans ekibi, müzik ve davul eşliğinde performansını sergiledi.

“Kentin her bölgesini temizlemeye gayret ediyoruz”

Yürüyüş boyunca ekibe eşlik ederek çöp toplayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her bölgesinde temizlik faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde yürütmekteyiz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, kentin temizliğine çok önem vermekte. Bu nedenle kentin temizliğinde gerek kadın personellerin alınması, gerek teknolojik cihazların alınmasıyla kentimizin mis gibi olmasını istediği için ‘Kenti Mis’ sloganıyla bu haftayı ‘Temizlik Etkinliği Haftası’ olarak ilan ettik. Kentimizin çeşitli yerlerinde faaliyetler yürütmekteyiz. Bugün burada, İstiklal Caddesi’nde sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurumundan vatandaşlarımızla, halkımızla, Sayın Genel Sekreter Yardımcımız Ali Rıza Bey ile birlikte bir farkındalık yürüyüşü planladık. Başkanımız’ın da halkımıza selamı var” dedi.

“Halkımızdan tek isteğimiz var, lütfen bize destek olun”

Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her noktasının temiz olması için çalıştıklarını ifade eden Halisdemir, “Bugün burada bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Biz elimizden geldiğince kentin her bölgesini temizlemeye gayret ediyoruz. Halkımızın da bize destek vermesini istiyoruz. Bu nedenle bir farkındalık etkinliği düzenledik. Biz kentin temizliğine çok önem veriyoruz. Kentin temizliği, kentin kalitesini artıracaktır. Halkımız kaliteli bir yaşam sürdürmek zorundadır. Biz de bunu sağlamak için elimizden geleni yapacağız ama halkımızdan tek isteğimiz var, lütfen bize destek olun” çağrısında bulundu.