Mersin Mis Gibi Olsun Diye Büyükşehir Ekipleri Görevde

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı aldığı tedbirler, sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğü çalışmalar ve yürüttüğü sağlık hizmetlerinin yanı sıra kent genelinde temizlik, ilaçlama ve dezenfeksiyon hizmetlerine de aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir, virüsün yayılım tehdidine karşı halk sağlığını korumak adına 31 ilçede uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde sokakları, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ekiplere emanet etti. Ekipler, 4 merkez ilçede sokakların dezenfeksiyon çalışmalarını yürütürken, Mersin’i güzelleştiren yeşil alanlar ve ağaçlarda haşereyle mücadele kapsamında ilaçlama işlemlerini titizlikle gerçekleştirdi.

Zemin temizliği çalışmasıyla sokaklar pırıl pırıl

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, 4 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde, yurttaşlar evlerinde güvendeyken, sahada yerini aldı. Kent merkezinde Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli olmak üzere 4 ilçede çalışmalar yürüten ekipler, araç geçişlerinin ve yurttaşların yoğun olduğu noktaları, virüs riskinin önüne geçmek amacıyla temizledi.

Ekipler, ilk olarak kaldırımları, yaprak üfleme makinesiyle biriken yaprak ve çeşitli atıklardan arındırdı. Yollara dökülen yapraklar süpürge araçlarıyla temizlendi. Temizlenen zemin arazöz araçlarıyla hem yıkandı, hem de dezenfeksiyon işlemleriyle virüs riskine karşı steril hale getirildi.

Haşereye karşı ağaç ve yeşil alan ilaçlaması yapıldı

İlaçlama birimi ekipleri ise sıcak havayla birlikte artış gösteren haşerelerle mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, sağlıklı ve canlı bir doğa için birçok noktada hem yeşil alanları, hem de ağaçları ilaçladı. Büyükşehir ekipleri, kent genelinde ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerini aralıksız sürdürüyor.