Mersin Büyükşehir, Kaldırımları Da Çöp Kovalarını Da Yeniliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli yerlerinde bulunan çöp kovalarını yeniliyor. Büyükşehir’in kent genelinde sürdürdüğü çalışmalarla kaldırımlar özel gereksinimli bireylerin kullanımına uygun hale getirilirken, bir yandan da çöp kovaları daha temiz ve modern olan yenileriyle değiştiriliyor.

Kaldırımlar da çöp kovaları da yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ‘Engelsiz Kaldırım’ çalışmalarını sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri tarafından yıllardır yaşanan çökmelerden dolayı bozulan ve özel gereksinimli vatandaşların yürümekte zorlandığı kaldırımlar vatandaşların kullanımına uygun hale getirilerek yeniden düzenleniyor. Rampa ve hissedilebilir karo düzenlemeleri ile vatandaşların yaşamını zorlaştıran engeller ortadan kaldırılıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri de caddelerdeki yenilenen kaldırımlara daha temiz çöp kutuları yerleştiriyor. Ekipler şimdiye kadar Cengiz Topel Caddesi, Kuvayi Milliye Caddesi ve Atatürk Caddelerinde yer alan çöp kovalarını yeni askılı çöp kovaları ile değiştirerek vatandaşların kullanımına sundu. Çalışmalar, Mersin merkez ve ilçelerde tüm hızla sürüyor.