Büyükşehir Belediyesi Moloz Kirliliğinin Önüne Geçiyor

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Mersin’de kaçak ve izinsiz moloz dökümlerinin önüne geçmek amacıyla kent genelinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler, çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet veren alanlarda temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Kentin farklı noktalarına astığı afişlerde “İstiyoruz Ki Mersin Tertemiz Olsun” sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları temiz bir Mersin için işbirliğine davet etti.

Hafriyatlardan çıkan atıkların çevreye kaçak ve izinsiz bir şekilde dökümüne son vermeyi amaçladıklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Atık Yönetimi Şube Müdürü Ömer Erdal Bilici, “Alo Moloz Hattı” biçiminde bir ihbar hattını ve “moloz konteynerini” hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

“Gece-gündüz denetimler gerçekleştirmekteyiz”

Zabıta Dairesi Başkanlığı’yla yürüttükleri ortak çalışmalarda Mersin’deki hafriyat atıklarını sonlandırmak için aralıksız çalıştıklarını belirten Bilici, şunları söyledi:

“İlimizde kaçak inşaat ve yıkıntı atıklarının sağa sola dökülmesiyle ilgili çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Mersin, coğrafi yapısı itibariyle çok geniş bir alana yayıldığı için hem Kuzey’inde hem Doğu’sunda hem de Batı’sında boş alanlar var. Özellikle apartmanlardan, iş yerlerinden, inşaatlardan çıkan inşaat ve yıkıntı atıkları bu boş alanlara kontrolsüz ve yönetimsiz bir şekilde dökülmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri olarak hem Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı hem de Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleriyle birlikte gece-gündüz denetimler gerçekleştiriyoruz.”

“Alo Moloz Hattı” ve “Moloz Konteynerleri”

Kış aylarının ardından açılan inşaat sezonuyla şikâyetlerin arttığını dile getiren Bilici, planladıkları yeni uygulamalardan şöyle bahsetti:

“Kış aylarından itibaren gerekli önlemleri almaya başladık. Hem araç kapasitemizi genişletmeye çalışıyoruz hem de personel takviyesiyle denetimleri arttırmaya çalışıyoruz. ‘Alo Moloz Hattı’ gibi bir hat kurmak istiyoruz. Kuracağımız bu ‘Alo Moloz Hattı’ ile atıkları moloz toplama araçlarıyla toplamayı planlıyoruz. Bununla ilgili ciddi bir çalışma yapıyoruz. Her ilçeye ikişer, üçer tane konteyner koyarak, vatandaşa hem hizmet getirmek hem de bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz.”

“Hafriyat atıklarıyla ilgili vatandaşlarımız 444 2 153’ü arayabilirler”

Vatandaşları hafriyat atıkları konusunda işbirliğine davet eden Bilici, Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ne bildirimde bulunabileceklerini vurgulayarak. “Hafriyat atıklarıyla ilgili çok fazla şikâyet gelmekte. Bunun için vatandaşlarımız, Belediyemiz’in iletişim hattı olan 444 2 153’ü hattını arayabilirler. Şikayetler hattımıza düşüyor, biz de derhal müdahale ediyoruz” dedi.