Haber /Duyuru

ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ LASTİKLERİN (ÖTL) YÖNETİMİ

Belediyemiz birimlerinin faaliyetleri sonucu oluşan ömrünü tamamlamış lastikler Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanımızda toplanmaktadır. Belirli periyotlarla Lisanslı araçlarla lisanslı geri kazanım tesislerine gönderilmektedir.  Ayrıca ilçelerimizde çevreye gelişi güzel bırakılan lastikler belirli aralıklarla lisanslı araçlarla lisanslı geri kazanım tesislerine gönderilmektedir.

Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Zararları

• Atık lastikler kontrolsüz yangınlara sebep olmaktadır.

• Yüksek yağ içeriği nedeniyle lastik yangınları aylarca sürmekte ve atmosfere yüksek miktarda zararlı bileşikler yaymaktadırlar.

• Lastik yangınları hava, toprak ve su kirliliği yaratmaktadır.

• Atık lastikler, yağmurdan sonra içlerinde su barındırdığından, sivrisineklerin yaşamasına ve çoğalmasına uygun bir ortam yaratmaktadır.

• Lastik yığınaklarında üreyen sivrisinek haşereler, bulaşıcı salgın hastalıkların yayılmasına neden olmaktadır.

• Yetkisiz kişiler/firmalarca taşınamaz.